Rochusbuurt

zondag, 19 January

Laatste updatema, 05 feb 2018 11am

 • Registreer
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Betaald parkeren: geschiedenis

Al sinds eind 2010 (!) loopt er een initiatief om te kijken of betaald parkeren gewenst is in onze buurt en zo ja in welke straten. In de buurtkrant van december 2010 stond een oproep te reageren op de stelling ‘Ik wil dat belang­hebbenden (betaald) parkeren ingevoerd wordt in de Rochusbuurt’. Daarop is als volgt gereageerd: ja: 22x, nee: 20x, weet niet: 1x. De antwoorden heb ik verzameld, direct opgestuurd naar de gemeente en anoniem in de buurtkrant (feb 2011) gezet, met daarbij de vermelding dat we er (ik dacht toen nog snel) nog op terug zouden komen.

Op basis van deze eerste resultaten heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd op 27 februari 2012 (een jaar later).

Na de inloopavond hebben we als buurtbestuur buurtgenoten opgeroepen die bereid waren deur aan deur in hun straat na te gaan of er belangstelling was voor betaald parkeren. Ikzelf heb samen met een straatgenoot in de WvH straat een enquête gehouden. In de Willem van Millenberchstraat, de Jan van Schoonvorststraat en de Pastoor Dijkmansstraat hebben anderen dat gedaan; uit andere straten heeft niemand zich gemeld. Dat het om deze vier straten ging is geen beslissing van de gemeente maar van de buurtbewoners.

Helaas heeft het nog meer dan een jaar geduurd voordat de gemeente de definitieve enquête bij de betrokken straten in de bus heeft gedaan; dat is dus vorige maand gebeurd. De beslissing om die in september in de bus te doen is pas op 29 juli 2013 genomen.

Nu invoering dichterbij komt is in de buurt de nodige onrust ontstaan. In de brief bij de enquête staat dat de inzendingstermijn loopt tot 18 oktober. Dat is op aanvraag van het buurtbestuur verlengd naar eind november. Dan kunnen mensen nl. hun voors- en tegens nog in onze buurtkrant zetten, die begin november zal verschijnen. De kopij-sluitingsdatum was afgelopen dinsdag 8 oktober.

U bevindt zich hier: Home Betaald parkeren: geschiedenis